Anja Borgman Heidemann RL

Als je mij heel concreet vraagt waar ik blij van word in mijn werk is dat ‘de twinkeling in de ogen van mensen terug brengen’.

Kennismaken met Anja Borgman

Hoe ben je tot het vak van loopbaanadviseur gekomen?
Op mijn 46e werkte ik al weer tien jaar als docent, supervisor en decaan in het onderwijs (ROC van Twente). Ik liep zelf een beetje vast en ben toen naar een loopbaanadviseur gegaan. Ik kwam er achter dat ik intensiever en meer met mensen aan de slag wilde. Wat motiveert je nu echt, waar ben je sterk in en welke bijdrage wil je leveren aan de samenleving en de arbeidsmarkt? Ik heb ontslag genomen en ben een goede en inspirerende opleiding voor loopbaanadviseur gaan doen bij Adriaan Hoogendijk in Driebergen (nu Vista Nova). Ik kreeg er een enorme boost door en had erg veel zin om een eigen loopbaanadviesbureau te starten. Dat bestaat nu inmiddels al weer ruim 14 jaar.

Wat is je doel met het vak van loopbaanadviseur?
Mensen helpen succesvol en gelukkig te zijn in hun werk en daardoor het leven en werk als zinvol te ervaren. Werk betekent zoveel meer dan een goede boterham verdienen. Het is goed om je talenten te gebruiken in je werk. Het is ook heel fijn om te beseffen dat, wanneer je eerlijk bent tegenover jezelf, je gewoon mag doen wat je plezier geeft. En dat zit ‘m echt niet altijd in een verticale loopbaanstap, maar in doen waar je goed in bent en waar je plezier in hebt. Dus die twinkelende ogen weer zien. Ik doel hiermee op het onbevangene dat kinderen ook hebben: gewoon enthousiast en vanuit het ‘zin hebben in’ starten. Zonder je direct af te vragen wat het oplevert of wat de buitenwereld er van denkt.

Hoe bereik jij dat?
Ik kijk met mijn cliënten naar wat hen bezighoudt op dat moment en waar de problemen zitten. Vaak zijn het belemmeringen die ervoor zorgen dat nieuwe stappen niet gemaakt worden. Die belemmeringen die cliënten vaak zelf niet zien, maak ik inzichtelijk. Mijn sterkte zit er in dat ik gauw de vinger op de zere plek kan leggen en dan wegen vind om de cliënt zelf in staat te stellen de belemmeringen op te ruimen. Ik vind die wegen door op de eerste plaats oprechte aandacht te geven aan de cliënt, door zijn of haar persoonlijkheid in kaart te brengen, door nieuwe perspectieven aan te reiken en door oplossings-en resultaatgericht te zijn. Dat kan in individuele gesprekken, maar ook in workshops en trainingen. Ik blijf natuurlijk ook wel een beetje docent, waar nodig.

Waarom richt je je met name op leidinggevenden?
Leidinggeven is erg lastig. Wanneer doe je het goed? De een verwacht van je dat je een peoplemanager bent, de ander wil een leider die de lijnen uitzet en bewaakt. Je ziet nogal eens dat een leidinggevende op een positie terecht is gekomen, die net een trede te hoog is en daardoor te zwaar. Mensen zien leidinggeven nog steeds als een logische carrièrestap, die zij als vanzelfsprekend zetten wanneer ze goed zijn in hun werk. Natuurlijk hebben we goede leiders nodig, maar dan wel leiders die zichzelf eerst goed kunnen managen. Het persoonlijk leiderschap dient dus op orde te zijn. Een goede leider is een goede facilitator voor de medewerkers. Mijn idee is dat als de leider plezier in het werk heeft en zoveel mogelijk vanuit zijn of haar natuur kan leidinggeven, iedereen daar baat bij heeft. Ik kan en wil leidinggevenden daar gaag bij helpen.

Waarom heet je bureau Ad Fontes?
Ad Fontes betekent ‘tot de bronnen’. Ik vind dit een prachtige, passende naam, omdat ik graag met mijn cliënten terugga naar de kern van waar het omgaat. Ik wil graag mensen helpen opnieuw in contact te komen met hun eigen bronnen,  hun oorspronkelijke waarden en waarheid.  Als je je bronnen weer hervindt komt er nieuwe inspiratie vrij, waardoor frisse energie ontstaat en plezier en zin in het leven en werk.

Reacties zijn gesloten.